Selecteer een pagina

Zelfliefde… als onderdeel van je vitaliteit

Verbinding met jezelf als basis
Alles weten wat gezonde voeding inhoudt, wat daar bij komt kijken, is één ding en is zeker niet onbelangrijk. Helaas heb ik bij veel van mijn klanten, maar ook bij mezelf gemerkt, dat als een flinke dagelijkse portie zelfliefde hier niet aan wordt toegevoegd, dit een heel ander verhaal wordt. Blijkt voeding slechts voeding te zijn en jij en een gezond lijf mijlenver uit elkaar te staan.

Zelfliefde in voeding betekent voor mij gezond willen eten, goed voor jezelf zorgen uit liefde voor jezelf, uit liefde voor je lichaam. Dat is vanuit intrinsieke motivatie, uit verbinding met jezelf. Zonder deze verbinding, mis je de belangrijke basis in je vitaliteit, je persoonlijke ontwikkeling en je prachtige vrouwelijkheid.

Je kunt alle stappen over maaltijdopbouw in je hoofd stampen, maar het antwoord op gezond leven en een gezond lijf vind je heel ergens anders. Die zit niet in je hoofd in de vorm van kennis, maar die zit in je lijf, misschien nog verborgen, maar het zit er, ook in jou…

Heb jij al mogen connecten met deze schatkamer aan zelfliefde, waar je energie, intuïtie en spiritualiteit te vinden zijn? Voel jij ook dat er nog zoveel meer is? Deze connectie is magisch, deze connectie, dat ben jij… Vanuit je lijf, je hart én je bekken kunnen werken, keuzes maken niet alleen op voedingsgebied, gaat jammer genoeg niet altijd als vanzelf, maar is zeker aan te leren, want alles is er al.

 

Wat nogal in de weg kan staan zijn:

Een volle agenda;

Uitpuilende dagelijkse to-do lijstjes;

Tijd voor jezelf, wat is dat? Je bent altijd aan het rennen, regelen en aan het zorgen;

Jij hebt genoeg plannen en ideeën, maar te weinig tijd;

Mensen om je heen (h)erkennen dit deel van jou niet;

Je voelt je gewoon wat onzeker, omdat je er nog niet in thuis in bent.

Je schatkamer voelen is één, maar het 100% durven omarmen, omdat die schatten jou maken tot wie jij bent, is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven. Dit werkt niet alleen door op voedingsgebied, alvast een spoiler alert!

Zelfliefde… is uit het hoofd en ín je lijf

Leven vanuit je hoofd, op de automatische piloot, van afspraak naar afspraak, elke dag weer een antwoord verzinnen op de vraag: wat eten we vandaag, het houdt je exact daar, in je hoofd. Het beperkt je groei als mens. We hebben geleerd beslissingen te nemen met ons hoofd. Beredeneren, iets overdenken, want, wat is een verstandige beslissing?

En begrijp me niet verkeerd, we hebben ons hoofd niet voor niets gekregen. Er zit enorm veel kennis en ervaring in opgeslagen, die onmisbaar is. Maar, er is meer dan ons brein. Wij vrouwen hebben een heel mooie intuïtie, een fluisterend stemmetje die zich

echt laat horen, je moet er alleen wel naar luisteren. Dat betekent uit het hoofd, uit de automatische piloot, uit de ratrace. Daahaag hoofd, hallo lijf! Je lijf heeft je zoveel te vertellen, als je er maar naar luistert.

En als je luistert, vertelt je lijf je wel wat je nodig hebt, en wat juist níet. Zo leer je na verloop van tijd keuzes te maken, die goed zijn voor jou. Leer je dat fouten maken (die reep Tony’s) er allemaal mag zijn, zonder oordeel, zonder schuldgevoel.

Leer je te zijn, door gewoon jezelf te leren kennen en hier helemaal oké mee te zijn.

|

Zelfliefde… omdat alles één is: lichaam, geest en ziel

Mijn naam is Esther Weijs en ik gebruik voeding om vrouwen te leren hoe veelzijdig gezondheid is.
Ik zie het lichaam als een prachtig apparaat met verschillende onderdelen en systemen die samenwerken. Waar je niet goed zorgt voor jezelf op welk vlak dan ook, ontstaan vroeg of laat klachten. Ik leer vrouwen wat gezonde voeding inhoudt, in de breedste zin van het woord. Door deze holistische visie, alles is verweven, je lijf, maar ook je mind en ziel, kijk ik altijd verder dan naar je klacht.

En ook al is ieder lichaam is anders, in de basis heeft elk lichaam dezelfde fysieke voedingsstoffen nodig. Dit leer ik mijn klanten door middel van orthomoleculaire voeding. Helaas komen mensen pas in actie (ik was hier geen uitzondering in hoor), als er lichamelijke klachten zijn. Bij de één uit zich dat in pijn, bij de ander in spijsverteringsproblemen, eczeem, vermoeidheidsklachten, slecht slapen, enz., de lijst is lang.

Ik maak daarom gebruik van EMB (energetisch bloedonderzoek), om inzicht te krijgen in de behoeftes van het lichaam, als nulmeting. Op deze manier is het advies en de coaching altijd maatwerk, voor iedereen anders en super persoonlijk.

Als jij voelt dat je jouw verantwoordelijkheid wilt pakken en leider worden over je leven, lijf, energie én je vitaliteit, maak dan een vrijblijvende belafspraak. Op deze manier kan ik in een half uurtje helder krijgen wat ik voor je kan betekenen en jij natuurlijk of jij dat allemaal ziet zitten.

Dan herken je de volgende punten ook vast wel:

Z

Je lichaam heeft behoefte aan meer energie en vitaliteit;

Z

Je wil weten hoe je dit breder vorm kunt geven in je leven;

Z

Voeding is hier een heel belangrijk onderdeel in;

Z

Je voedt jezelf op meer vlakken buiten wat je eet;

Z

Je dagelijkse portie energie af kan hangen van hoe je ’s ochtends je bed uitkomt. Of wat er overdag gebeurt, of wat je jezelf vertelt, bij wat er op een dag gebeurt;

Z

Je wil hier heel graag verandering in brengen, je hebt hier misschien al tijd en energie in gestoken, maar veranderingen bleken helaas nooit blijvend;

Z

Je bent geïnteresseerd in je persoonlijke ontwikkeling;

Z

Frisse spiritualiteit heeft je iets moois te brengen.

Hoe zou het voor jou zijn als:

Je overzicht hebt over wat je gaat eten, van ontbijt tot diner én alles in huis is;

Je ’s ochtends uitgerust wakker wordt, zin in de dag die komen gaat;

Je kunt focussen en werken vanuit rust, energie en goede concentratie;

Dit níet meer dan vanzelfsprekend is;

Je je lichaam kunt gebruiken als eerlijke spiegel, het liegt nooit;

Je op je bek mag gaan;

Je vrijheid voelt in keuzes die je mag maken;

Je van jezelf kunt houden, precies zoals je bent;

Je de vrouw kunt zijn die je wil zijn en van nature al was;

Keuzes te maken vanuit vertrouwen;

Te leven vanuit zelfliefde, vitaal en krachtig;

Te leven vanuit jouw goud!

Wat zeggen anderen over mij:

Vanuit huis krijg je gewoontes mee. Niet dat deze persé slecht zijn , maar ik was op zoek naar een stapje bewuster in combinatie met gezondere voeding. Want, met de jaren hebben we onze eigen routines en gewoontes ontwikkeld, maar zijn deze wel gezond of kan/kunnen hier nog stappen gemaakt worden?

Gelukkig bleek Esther dit goed aan te voelen, ontzettend veel kennis te hebben en wist ons tips mee te geven. Vooral in het dagelijks gebruik van bepaalde producten. Goede tips, bijvoorbeeld welke producten te vervangen, zodat het net weer gezonder is, dan de producten die ik zelf in gebruik heb, of zou kopen. Mét de uitleg daarbij, waarom, maakt het allemaal super duidelijk!

Kortom, duidelijke tips en uitleg waarmee wij zeker in het dagelijks leven een nieuwe routine gaan aanbrengen!

Linda

Werken met Esther is erg motiverend! Je wordt letterlijk aan de hand meegenomen op een vriendelijke manier. Dus geen radicale omschakeling en strenge behandeling waardoor je juist kunt afhaken omdat je het niet volhoudt.
Vanaf het begin, de verlichting van géén opgeblazen gevoel meer. Ik creëer meer energie waardoor ik opgewekt opsta en veel uit mijn dag wil halen (Wat voorheen het tegenovergestelde was). Ik zit letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel. Ik heb een compleet andere draai aan mijn leven weten te geven. Deze investering in mijn gezondheid zorgt ervoor dat ik mij goed (gelukkiger) voel en dit merkt mijn omgeving ook.
Ik ben erg blij en trots dat ik deze stap heb genomen. Daarnaast ook bij de juiste persoon. FitviaFood doet de naam écht eer aan. Het heeft mij meer gebracht dan ik verwachtte. Ik ga beslist door met wat ik heb geleerd en ik heb totaal geen behoefte meer om terug te vallen in het oude. Esther, ONWIJS BEDANKT!!!!

Sabine de Kaste

Door jouw enthousiasme en jouw kijk op voeding, leek de omslag ineens veel minder heftig/omslachtig om anders te gaan eten. Juist, omdat me zo duidelijk werd, wat het me persoonlijk op zou gaan leveren. Je energie en enthousiasme heeft iets in gang gezet, zonder mij iets “op te leggen”. In ons eerste gesprek heb je me zulke verrassende inzichten gegeven in mijn eetpatroon, dat ik er mee aan de slag wilde.

Eigenlijk heb je me op een ander spoor gezet. Ik mag koken graag leuk maken, omdat het toch elke dag “moet” en heb mede daardoor een recepten-tic. Er is nu een nieuwe bron aangeboord, met andere keuzes op gebied van voeding: gezond én bewust koken!

Daarbij gaf je me inzichten gegeven in mijn gewoonten, waarin  mijn voorkeur voor ‘gemak’ leidend was. Met tips en voorbeelden ben ik dit gaan veranderen en eet veel gevarieerder. Het is een andere manier van eten eigenlijk. Ik voel en weet nu veel beter wat ik nodig heb.

Helga Albers

Huyskaars

Ik heb het gevoel dat ik eigen baas ben geworden in mijn keuken en ik heb geen behoefte meer om te snaaien, dat is wel mijn grootste verandering. Je hebt me bewust gemaakt van wat ik eet en ik kies vaker voor bio en voeding van goede kwaliteit. Altijd helder in je communicatie en schatte goed in wat ik wilde leren. Genoeg inzichten en tips gekregen om dat te bereiken. Het was voor mij een feestje bij je, heb elk gesprek en les veel van je geleerd. Sta versteld van je energie, diepe buiging!

Zwannie Jager

Integratieve Coaching & Loopbaanontwikkeling, MIO advies

Ik sta ervan te kijken hoe makkelijk veranderingen van voeding in te voeren zijn, als je maar in de actiestand schiet. Esther wist dat knopje bij mij blijkbaar meteen te vinden. Want je moet het natuurlijk wel dóén. In kleine stappen naar resultaat. Ik deed mee met haar online ontbijtchallenge en nu is mijn ontbijt niet alleen supergezond en vol afwisseling, maar ook elke ochtend weer een feestje!

In haar online programma neemt ze je stap voor stap mee in het aanpassen van je voeding. Op jouw tempo. Ik wist al vrij veel over gezonde voeding, maar maak nu nog verstandiger keuzes dan ervoor, weet nog beter waaruit een evenwichtig voedingspatroon bestaat en hoe ik ervoor zorg dat ik mijn lijf geef wat het nodig heeft. Esther focust niet alleen op voeding, maar denkt ook met je mee hoe je bijvoorbeeld meer tijd voor jezelf kunt maken, en ze zet aan tot bewegen. Allemaal heel hard nodig in deze, eigenlijk in elke, tijd. Ze biedt persoonlijke begeleiding op het vlak waar dat bij jou nodig is, heeft veel kennis, neemt de tijd voor jouw vragen, is goed benaderbaar en altijd enthousiast.

Maya Denneman

Over mij

“Let food be thy medicine and medicine be thy food”

Hippocrates

Toen ik deze zin voor het eerst las een paar jaar geleden, ging mijn apothekersassistente-hartje sneller kloppen. Werkzaam in de reguliere gezondheidszorg én zelf recent het effect ondervonden van gezonde voeding, las ik alles over voeding wat er maar te vinden was. Toen ik meer las over de invloed van voedingstoffen op je gezondheid, vielen kwartjes op hun plek. Voor ik het wist, zat ik in de opleiding tot orthomoleculaire voeding en suppletie-adviseur en daar opvolgend natuurvoedingsadviseur.

Uitdagingen
Met het ingelijste diploma aan de muur, was ik al snel gestart met mijn praktijk. Dit zorgde gaandeweg voor steeds meer uitdagingen.

Ik merkte bij de mensen die ik begeleidde, dat mijn adviezen, hoe praktisch en eenvoudig ook, niet of onvoldoende opgevolgd werden. Ondertussen probeerde ik thuis ook mijn eigen adviezen uit te voeren onder het motto: practise what you preach.

Soms ging het heel goed, maar als het dan weer druk of stressvol thuis was, at ik dingen waar ik echt niet blij van werd. Ik legde de lat op gebied van gezond eten steeds hoger. Overdag werkte ik bij de apotheek, bouwde in de vrije uurtjes een bedrijf op, en daar was ook mijn lieve gezin die mijn zorg en aandacht vroeg. Ik stond altijd “aan”, was altijd bezig met het één of het ander.

Door zoveel hooi op mijn vork te hebben, ontbrak op elk van deze gebieden de volle aandacht en focus. Juist mijn geliefde wekelijkse eetplanningen met liefst weer nieuwe recepten om te testen en uitproberen, lieten regelmatig te wensen over. Was de dag alweer voorbij, had ik nog geen planning en liep ik om 17u bij de Jumbo op zoek naar een snelle maaltijd.