Selecteer een pagina

Je huisje genaamd lichaam, geven wat het nodig heeft, omvat méér dan wat je eet…

Doe je ook mee met de

Lunchboxchallenge

van maandag 12 t/m vrijdag 16 juli?

Gezond eten bestaat grotendeels uit praktisch doen! We gaan deze week dus samen aan de slag en de keuken in. Recepten voorbereiden, snijden, koken, bakken, lekkere geuren opsnuiven, om het later op de dag heerlijk op te gaan eten. Je kunt natuurlijk een snel-snel lunch maken, een bammetje is zó gesmeerd en yoghurt is ook heel snel in een bakje gegoten. De lunches die wij deze week gaan maken, kosten iets meer tijd, maar leveren je tegelijkertijd zoveel meer op dan alleen maar vulling. Je gaat je huisje genaamd lichaam voeden, het geven wat het zo hard nodig heeft.

Hoe mooi is het om goed voorbereid de deur uit te gaan ’s ochtends, ondanks de dagelijkse spits in huis. Jezelf de tijd gunnen een goede lunch voor jezelf (en je gezin) te maken, het kost je echt geen uren per dag. Jezelf belangrijk genoeg vinden hier tijd aan te besteden, daar gaan we het ook over hebben deze week.

En ik weet als geen ander dat hardlopen doodlopen is, dus kleine stappen zijn écht key. Daarom ligt in deze challenge onze volle aandacht qua voeding bij de lunch!

Hoe je naar de wereld kijkt, in het leven staat, bewust bent van je eigen leiderschap hierin, bepaalt ook voor een groot gedeelte hoe je jezelf voedt. Je voedt jezelf (on)bewust ook energetisch. Je lichaam geven wat het nodig heeft, omvat dus méér dan wat je eet. Ik hoor van zoveel mensen en, oja ik vlak mezelf niet uit, dat er meer bij komt kijken dan kennis van voeding. We hebben allen een druk, hectisch leven. Banen, gezinnen, verantwoordelijkheden, verwachtingen van anderen, ouders die ouder worden, we willen zó  graag voor de ander klaar staan. De keuzes die je hierin maakt, bewust én onbewust, kunnen je voeden, maar ook energie gaan vreten… Klinkt die bekend? 

Klinkt dit ook herkenbaar voor je:

w

Verlang jij naar een gezonde leefstijl, maar weet je niet waar de tijd of energie vandaan te halen?

w

Voel jij dat er veel meer in je zit, dan er nu uitkomt? Word je beperkt door hoe dan, of gewoon door een (te) druk en vol leven?

w

Verlang je ernaar om je interne stemmetje dat intuïtie genoemd wordt, veel beter te leren kennen en hiernaar te leren luisteren?

w

Wil je praktisch meegenomen worden, leren wat gezonde voeding is en sta je open voor voeding in de vorm van selfcare?

Deze week ga je:

Gezond eten uit liefde voor jezelf;

Gezond eten, omdat je weet hoe en wat;

Gezond eten, omdat geen hogere wiskunde is, maar vooral…

Gezond eten, omdat je het gewoon fucking waard bent!

Schrijf je hier in voor de Lunchbox-Challenge van 12 juli t/m 16 juli:

14 + 11 =